‘1.000 euro voor een iPhone 8 is teveel van het goede’

De nieuwe iPhone zal ongetwijfeld een fraai toestel worden, maar daar komt waarschijnlijk een pittige prijs tegenover te staan.

De verwachting is dat Apple drie nieuwe iPhones gaat aankondigen. De nieuwe iPhone 7s en 7s Plus gaan tussen de 700 en de 900 euro kosten en daarboven komt een vlaggenschip: de iPhone 8. Naar verluidt gaat dit toestel maar liefst 1.000 euro kosten. Barclays peilde met een vragenlijst naar de interesse voor de iPhone 8.

De uitkomst is interessant te noemen. Slechts 11% van de ondervraagden zegt 1.000 dollar of meer over te hebben voor de iPhone 8. Gemiddeld gezien hadden de ondervraagden 582 dollar over voor een nieuwe iPhone. Of een maandbedrag van 48,50 dollar voor een jaar.

Vermoedelijk gaat de iPhone 8 een flink prijsverschil creëren. Zo is 1.000 dollar in Amerika omgerekend 845 euro met de huidige koers. Apple neemt de prijzen echter één op één over, wat betekent dat het toestel hier gewoon 1.000 euro gaat kosten. Wil je écht het nieuwe vlaggenschip scoren, maar je hebt er niet de volle 1.000 piek voor over, dan kun je een trip naar de VS of Hong Kong overwegen. Let wel: dit is bij de wet verboden. Goederen met een waarde van 400 euro moet je aangeven bij de douane bij terugkomst op Schiphol.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën