10 tips die jouw Spotify beter maken

Spotify is tof, laten we dat voorop stellen. Maar met deze tips haal je het maximale uit het muziekprogramma.

De meesten gebruiken Spotify als een soort van onafgebroken bron van muziek en herrie tijdens het werk. Maar er is veel meer mogelijk met deze digitale transistorradio, en met deze 10 tips haal je binnen no-time het beste uit het programma. Of je nou je eigen muziek er in wilt zetten, of je dood ergert aan de kleine pauzes tussen nummers, het is op te lossen.

10. Je eigen MP3’tjes afspelen

Spotify heeft een hoop muziek in zijn bieb, maar mocht je daar geen genoegen aan hebben dan kan je altijd nog je eigen mp3tjes erin sleuren. Deze worden dan gemixt met de online streamende muziek, maar mocht je specifieke nummers willen horen dan kan je ze onder het kopje “Lokale bestanden” vinden in de linker kolom.

9. Privé luisteren naar je guilty pleasures

Een van de leukere dingen van Spotify is dat je kunt zien waar je vrienden naar luisteren. Maar soms wil je gewoon even genieten van nummers waar je liever niet publiekelijk van toegeeft dat je ze tof vindt. Voor die momenten is er de Privé-sessie knop rechtsbovenin. Spotify zal dan niet doorgeven waar je naar luistert en jij kan ‘m keihard rocken met Abba/The Village People/Vul Beschamende Artiest Hier in.

8. Specifieker zoeken met modifiers

Je kan in Spotify op artiest zoeken, maar als dit te veel resultaten oplevert kun je de opdracht ook veel specifieker maken. Als je bijvoorbeeld “”madonna year:1982” invoert, dan krijg je alle nummers van Madonna uit 1982. (Zie ook de tip over privé luisteren). Maar je kunt daarin nog een stapje verder gaan.”genre:trip-hop NOT morcheeba” levert alle hip-hop op, maar zal morcheeba daarvan uitsluiten.

7. Je telefoon en iPod synchroniseren (alleen premium)

Soms zit je gewoon even zonder internet (the horror!). Toch wil je ook voor die momenten je Spotify-playlist bij je hebben. Als je Premium hebt dan kan dat. Download de app voor je iPhone of Android-toestel, en selecteer vervolgens welke playlists je wilt syncen bij “Apparaten” in de linker kolom. Ook een iPod is zo te synchroniseren via USB.

6. Lyrics!

Soms wil je luidkeels meebrullen, maar heb je geen idee wat de tekst is. Geen probleem in de kroeg als je strontlazerus bent, maar thuis wil je toch wat geraffineerder over komen. Via “Apps” in de linker kolom kan je zoeken op apps. Voeg “TuneWiki” toe voor live teksen, karaoke-style!

5. Volume controleren met het toetsenbord

Iedereen weet wel hoe ze hun computer harder of zachter moeten zetten, en de meesten hebben ook nog wel het volume-schuifbalkje in Spotify gezien. Maar dat je specifiek Spotify harder of zachter kan zetten lijkt een beter bewaard geheim te zijn. Met Ctrl + pijltje omhoog/beneden (Cmd + pijltje op een Mac) kan je Spotify harder en zachter zetten. De hele boel muten kan met Ctrl (Cmd) + Shift + pijltje beneden, maar dat werkt helaas niet met de advertenties bij gratis Spotify. Die wachten netjes op je tot je weer volume hebt.

4. Gapless playback om zonder pauzes door te rocken

Sommige albums zijn gemaakt om zonder pauzes te beluisteren. Denk hierbij aan de psychedelische klanken van Pink Floyd. Toch zal Spotify standaard een korte stilte laten vallen tussen de nummers. Stoort dit je hevige muzikale trip te veel dan kan je dit uitzetten. Standaard zou het overigens al uit moeten staan, maar dit kan je controleren bij Instellingen > Afspelen > Gapless Playback.

3. Online luisteren in je browser

Mocht je op je werk zitten, of een andere plek waar je een publieke computer moet delen, dan kan je altijd via DEZE link online muziek luisteren, zonder dat je wat hoeft te installeren.

2. Nieuwe vrienden maken

Ja, ook Spotify doet het social media-ding. Maar in tegenstelling tot bepaalde andere gefaalde muziek-gebasseerde social media websites wordt het niet zo overdreven in je mik geduwd. Je kan de app tastebuds.fm downloaden en zo mensen leren kennen met soortgelijke muzieksmaken.

1. Een taal leren en meiden versieren

Spotify is meer dan alleen maar muziek. Zo kan je met de app Listen Language een andere taal leren zonder al te veel moeite. Overigens, wil je nog een (Amerikaanse) chick oppikken? Kan ook!

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën