12-inch Macbook vs 13-inch Macbook Air: de verschillen

Bijgewerkt op:

Apple kondigde onlangs een nieuwe Macbook aan die naast de Pro en Air wordt verkocht. De vergelijking met de Air is op het eerste gezicht snel gemaakt, maar wat zijn nu echt de verschillen tussen de twee?

De nieuwe Macbook (meer informatie hier) is kleiner dan de grootste Macbook Air, maar past goed in het aanbod dat Apple heeft op het gebied van notebooks.

Er zijn echter nogal wat verschillen tussen de twee, die we in onderstaande tabel uiteengezet hebben. Voor het gemak hebben we voor iedere categorie een ‘winnaar’ uitgekozen, al hangt het in sommige gevallen af wat jij als gebruiker belangrijk vindt, bijvoorbeeld in het geval van de USB-C poort.

[table id=53 /]

Geen concurrenten?
Hoewel de prijs van de nieuwe Macbook dus hoger ligt, zijn er zeker goede punten te noemen om alsnog voor een Macbook Air te gaan. Zie de nieuwe Macbook dus niet als een kleinere, duurdere Macbook Air, maar een compleet nieuw product dat naast de Air en Pro kan bestaan.

Met het betere scherm en smalle en lichte design is de nieuwe Macbook eerder een premium product, dat je gebruikt om films op te kijken en in je vrije tijd over het internet te surfen. Bovendien is hij enorm draagbaar en goed genoeg voor alledaagse bezigheden. Als je echt een Macbook voor je werk zoekt kun je wellicht beter de Air kiezen, of een Pro als je er het geld voor over hebt.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën