30 Procent vliegtuigpassagiers laat elektronica aan

Bijgewerkt op:

Aan boord van een vliegtuig je smartphone of andere elektronische apparatuur uitschakelen, dat is voor veel vliegtuigmaatschappijen erg belangrijk om te voorkomen dat men neerstort. Maar doen we dat ook? Welnee, bij lange na niet.

De Airline Passenger Experience Association (APEX) deed samen met de Consumer Electronics Association (CEA) onderzoek naar vliegtuigpassagiers die elektronische apparaten bij zich hadden (ja, dit waren 99% van alle passagiers). Zeven op de tien gaf aan dat ze dit apparaat gebruiken tijdens de vlucht. Dat mag op zich ook gewoon, alleen wordt bij het landen en opstijgen meestal gevraagd om je apparaat helemaal uit te zetten. Dit is echter iets dat door bijna een derde van de passagiers niet wordt gedaan. Bij 61 procent van de weigeraars/vergeetachtigen ging het om een smartphone. 21 procent van de passagiers zet de telefoon gewoon in vliegtuigmodus.

Uit het onderzoek blijkt ook wat de meest gebruikte elektronica is aan boord van een vliegtuig. Eerst komt de smartphone (28 procent), daarna de laptop (25 procent), gevolgd door tablets (23 procent) en MP3-spelers (23 procent). Als laatste komt de e-Readers (13 procent).

Nu kun je je afvragen of de straling van draagbare elektronica invloed kan hebben om avionicasystemen in vliegtuigen. En dat is precies wat ze in Amerika aan het doen zijn. Mogelijk worden de regels voor het gebruik van elektronica aan boord van vliegtuigen versoepelt. Iets dat Louis C.K. best kan waarderen, denken we.

[gv data=”KpUNA2nutbk”][/gv]

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën