3D geprint oor met antenne ziet er eng uit

Bijgewerkt op:

Wetenschappers hebben een echt oor gemaakt met een 3D printer, inclusief een antenne waarmee radiosignalen kunnen worden opgevangen.

Onderzoekers van de Princeton University hebben de antenne verwerkt in een op basis van kalfscellen 3D-geprint oor, verrijkt met zilveren nanodeeltje. De prothese kan dus niet alleen normale geluiden horen, maar ook radiosignalen opvangen. Mensen met deze prothese zouden daardoor meer kunnen horen dan ooit tevoren. Indien de patiënt/testpersoon twee van dit soort oren zou gebruiken, dan kan men zelfs in stereo luisteren. Dolby Laboratories, Inc wilde echter geen commentaar geven over een Surround-optie.

De vorm van het 3D-geprinte (bionische) oor is overigens nog niet natuurgetrouw. Het uiterlijk van het oor kan dus op maat aangepast worden, ook een elvenoor zou in de toekomst tot de mogelijkheden kunnen behoren.

De onderzoekers van Princeton maakten al eerder een koeientand met sensor, waarmee signalen naar een ontvanger kunnen worden gestuurd zodra er bepaalde bacteriën aanwezig zijn.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën