47% van de Nederlanders gebruikt een Samsung telefoon

Dat blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door Telecompaper.

Het gaat hier om een onderzoek waarbij is gekeken naar het merk telefoon dat Nederlanders op dit moment gebruiken. Hieruit kwam naar voren dat bijna de helft een Samsung telefoon gebruikt. 23% heeft een iPhone en als derde komt HTC met 7%. LG, Nokia en Sony bungelen daar nog eens onderaan. Uit het onderzoek bleek ook dat 90 procent van alle smartphone-abonnementen is afgesloten voor een periode van twee jaar.

Telecompaper komt aan deze cijfers door ruim 17.000 Nederlanders in het onderzoekspanel te ondervragen. Hieruit bleek ook dat Huawei met een marktaandeel van 3% vooral populair is onder ouderen van 65 tot 80 jaar oud. iPhone heeft de jongste gebruikers met een gemiddelde leeftijd van 37 jaar en Nokia de oudste met een gemiddelde leeftijd van 48 jaar.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën