5 dingen die Android heeft maar de iPhone 5S niet

Dus je zou zeggen dat het nieuwste paradepaardje van Apple alle fancyness en luxe aan boord heeft die je maar kunt bedenken. Dat valt best mee. Deze 5 dingen moet de telefoon namelijk ontbreken, en die zitten wel op Android-toestellen.

1. Optische Stabilisatie van de camera
Er zit een hele mooie camera in de 5S, met een aardig goede lens. Maar waarom Apple er niet voor gekozen heeft om de lens optisch te stabiliseren is ons niet helemaal duidelijk.

Enkele Android-toestellen met deze functie: de HTC One, LG G2, en Sony Xperia Z.

2. NFC
Apple heeft iBeacon. Het was enigszins verstopt tijdens de introductie, en we hebben er nog weinig over gehoord verder. NFC is veel breder geaccepteerd, en wordt als een simpele manier gezien om allerlei taken te doen.

Android-toestellen met deze functie: Heel veel. Zo ongeveer de complete current line-up van de meeste fabrikanten. Zie alle toestellen HIER.

3. Draadloos laden
Sinds iOS 6 kan je over Wifi synchroniseren, dus daar heb je het kabeltje niet meer voor nodig. Maar waarom zou je dan wel nog de telefoon moeten inpluggen om op te laden? Er zijn aftermarket oplossingen voor, maar Apple mist hier nu wel een leuk marge-artikel in de vorm van een oplaadpad. Want als je er eenmaal eentje thuis hebt, wil je er uiteraard ook eentje op kantoor en in de auto.

Enkele Android-toestellen met deze functie: de HTC Droid DNA en Google Nexus 7 tablet.

4. 802.11ac WiFi
Het gebrek hieraan is vrij opmerkelijk, aangezien Apple wel routers heeft die het ondersteunen, en de feature nu ook steeds meer opduikt in hun laptops en desktops.

Android toestellen met deze functie: HTC One, Samsung Galaxy Note 3.

5. Groter/hi-res display
Toegegeven, een telefoon hoeft niet het formaat van een tosti te hebben. (De Nokia N-gage, ken je ‘m nog?) Maar om in de 5S exact hetzelfde scherm te gebruiken als in de jaar-oude iPhone 5 is opmerkelijk. De iPhone 5C komt er mee weg omdat het eigenlijk een 5 in feestkleding is. Vooruit, groter is niet noodzakelijk, maar een hogere resolutie van op z’n minst 720p was leuk geweest.

Nu zeggen specs ook niet heel veel, maar bijvoorbeeld het gemis van 802.11ac Wifi is wel opmerkelijk. De 5S blijft een goede all-rounder, en Touc ID is innovatie waar we wat aan hebben, maar er is weinig waar de telefoon in uitblinkt. Wel zijn we benieuwd naar het potentieel van de 64-bit processor zodra daar een goed OS voor geschreven wordt, dat zou nog de troef van de iPhone 5S kunnen zijn.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën