5 dingen waar we op hopen met de PlayStation 5

Dit moet de Sony-console van onze dromen worden.

Als we de geruchten mogen geloven komt Sony volgend jaar met de opvolger van de PlayStation 4. De naam van de volgende generatie PlayStation is nog niet bekend. Voor het gemak gaan we uit van de PlayStation 5. Elke fan over de wereld kijkt natuurlijk halsreikend uit naar deze nieuwe console. Waar hopen wij op? Lees hieronder onze verwachtingen van de nieuwste console.

1. Een razendsnelle ervaring
De PlayStation 4 was in alle opzichten een sterke upgrade van zijn voorganger. Een krachtpatser is het niet bepaald. Het opstarten en scrollen door de menu’s gaat niet zo vloeiend als je hoopt. Wat dat betreft begint de 4 zijn leeftijd te tonen. De hoogste tijd voor een snelle opvolger die geen vertragingen kent in scrollen of het opstarten van games, apps en andere toepassingen!

2. De mogelijkheid van SSD
Het zou tof zijn als Sony de PlayStation 5 zou uitrusten met een SSD-schijf. Desnoods als extra variant, mocht de console anders te duur worden. Een SSD-schijf is ten opzichte van een traditionele HDD zoveel sneller en zou echt next-gen aanvoelen.

3. Compatibel met PlayStation 3
Sony heeft al aangegeven dat de PS5 werkt met PS4 games. Dat is wel zo fijn, want zo is je opgebouwde bibliotheek met PS4-games niet in één keer waardeloos geworden. Zou het niet ook heel tof zijn als je PS3-games in de PS5 zou kunnen stoppen? Dit zou de PlayStation 5 tot een zeer veelzijdige console maken.

4. Stembediening
Smartphones en slimme speakers in huis werken door middel van stembediening. Wat dat betreft is de PlayStation 4 echt een oude console met zijn statische bediening. Van de PlayStation 5 hopen we ook dat de console werkt door middel van stembediening. Bijvoorbeeld om deze aan of uit te zetten, of om games op te starten. Dat zou echt relaxed zijn!

5. Aantrekkelijke (vanaf)prijs
Om de overstap van PS4 naar PS5 aantrekkelijk te maken moet een goede instapprijs essentieel zijn. Als Sony meerdere varianten van de PS5 op de markt zou brengen dan is dat een slimme zet. Een goedkopere variant met minder functies en een high-end variant met alles erop en eraan voor de veeleisende gamer.

Lees ook: vier generaties PlayStation op een rijtje

Op de hoogte blijven van het laatste technieuws? Check dan onze Facebook-pagina

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën