7 tools om stiekem te pauzeren tijdens je werk - Apparata

7 tools om stiekem te pauzeren tijdens je werk

Soms heb je dagen dat de lunchpauze niet lang genoeg is om even tot rust te komen. Met deze sluwe tools loop je de kantjes er vanaf, zonder dat iemand het doorheeft.

Of je nu een gamer bent, of verslaafd aan social media, je werkplek is de ideale plaats om andere dingen te doen dan je daadwerkelijke baan. Gebruik deze tips en tools van PCWorld dus op eigen risico, want wij willen niet de oorzaak zijn van jouw ontslagbrief.

01. Neem je eigen laptop mee

Op veel bedrijfscomputers staat software geïnstalleerd waarmee er in een handomdraai kan worden gezien wat werknemers er allemaal op uitspoken. Een gevarenzone voor een luilak dus, en dus is het slimmer om voortaan je eigen laptop mee te nemen naar je baan. Bovendien hoef je dan niet meer te letten op welke software je installeert en welke dubieuze sites je bezoekt. Ook is het lastiger te controleren wat je allemaal doet terwijl je eigenlijk hard aan het werk zou moeten zijn. Over software gesproken, deze programma’s zorgen ervoor dat je jouw baas steeds te slim af bent.

02. MindGems Boss Key

Soms heb je gewoon de juiste programma’s nodig om in een handomdraai al je openstaande schermen te sluiten. Handig als er een collega (of nog erger: je baas) ineens je werkplek binnen komt gerend. MindGems Boss Key sluit met één toetsenbordcombinatie al je openstaande tabs en games, terwijl het je werkbestanden open laat staan. Zelfs de icoontjes in je taakbalk verdwijnen hierdoor, zodat een oplettende baas niet schrikt van dat Steam-logo onderin het scherm. De premium versie van MindGems Boss Key kost wel 20 dollar, maar dat is wat ons betreft nog steeds meer waard dan het verliezen van je baan.

03. ScraperWiki

ScraperWiki pakt het nog geniepiger aan. Voor 9 dollar per maand (wat best prijzig is), kun je jouw sociale media blijven checken, zelfs als mensen constant achter je rug voorbij lopen. Op het eerste gezicht ziet ScraperWiki er namelijk uit als een excelbestand, terwijl het in werkelijkheid gewoon je Twittertimeline weergeeft. Voor het ultieme effect minimaliseer je de profielafbeeldingen, zodat het helemaal lijkt alsof je al een half uur jezelf blind staart op een complexe tabel.

04. HardlyWork.in

Als je geen zin hebt om te betalen om ongevraagd te pauzeren, dan zijn er gelukkig ook nog gratis alternatieven. HardlyWork.in doet iets soortgelijks als ScraperWiki, en transformeert je Facebooktijdlijn tot een complex uitziend Excelbestand. Met een druk op de knop wijzig je het uiterlijk van het programma, zodat het beter past bij het moment van de dag of het besturingssysteem dat je gebruikt.

05. Can’t You See I’m Busy

Heb je niks met social media, dan kan een ontspannend spelletje ook goed werken om je af te leiden van je dagelijkse taken op de bedrijfsvloer. Can’t You See I’m Busy verwerkt verschillende games in een uiterlijk van spreadsheets, die volledig gratis en verrassend verslavend zijn om te spelen. Vlieg bijvoorbeeld met een raket door de lijnen van een grafiek heen, en combineer kleuren in een agendaprogramma.

06. Maak een neppe bureaubladachtergrond

Een klassieke tip die nog steeds goed werkt. Stel dat je geen software kunt openen, dan is het altijd nog mogelijk om een bureaubladachtergrond te faken, die er een stuk interessanter uitziet dan eigenlijk het geval is. Zet bijvoorbeeld je hele scherm vol met emails, grafieken en bestanden en maak daar een screenshot van. Zodra je dit plaatje ingesteld hebt als achtergrond kun je er lustig op los browsen, en keer je met één muisklik terug naar dit neppe productieve plaatje.

07. Kies de juiste werkplek

Als je van werkplek wisselt, of op een nieuwe afdeling aan de slag gaat, is het van levensbelang om de slimste werkplek uit te kiezen waar zo min mogelijk collega’s jouw computerscherm kunnen zien. Vermijd het zichtveld van je baas bijvoorbeeld, en zorg er in een ideale wereld voor dat jouw computerscherm weggedraaid is van de drukke wandelpaden. Op die manier maak je bovenstaande tips extra veilig.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën