9 dingen die een Android-toestel kan, maar een iPhone niet

Hartstikke leuk, die nieuwe iPhone 6, maar jouw Android-smartphone heeft nog altijd een hoop functies waar Apple-fanaten alleen maar van kunnen dromen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

1. Je kunt eenvoudig de accu van de meeste Android-toestellen wisselen. De achterkant van de iPhone kun je niet los halen
Veel Android-toestellen (zoals de Samsung Galaxy S5 en de LG G3) hebben een achterkant die je los kan halen. Hierdoor is het mogelijk om de batterij eruit te halen en dat komt goed uit wanneer je batterij sneller leeg is dan verwacht. De iPhone beschikt over een lithium-ion batterij, maar die ga je zonder schroevendraaier niet los krijgen.

2. Je kunt meerdere applicaties tegelijk openen
Veel fabrikanten zetten hun eigen versie van Android op de toestellen en voegen er vaak andere features aan toe. Zo kan je bijvoorbeeld met Samsung- en LG-toestellen meerdere apps tegelijk openen en ze zelfs naast elkaar gebruiken.

3. Je kunt je Android-toestel opladen met elke micro USB-kabel
Je hebt geen specifieke kabel nodig om je toestel op te laden, al zit dat bij Apple wel anders.

4. Sommige toestellen beschikken over een micro HDMI-verbinding
Hierdoor kunt je je smartphone via een directe verbinding in je televisie pluggen. Niet alle Android-toestellen beschikken hierover, maar als je een Motorola hebt, komt dit je vast bekend voor. De enige ingangen op de iPhone zijn de koptelefoon-jack en de Lightning-connector.

5. Je kunt meer opslagruimte toevoegen aan je toestel door middel van een micro SD-kaart
Het handige hiervan is dat je bijvoorbeeld een goedkoper Android-toestel kunt kopen met minder opslag, om dit vervolgens makkelijk uit te breiden. Bij de iPhone zit je altijd vast aan een bepaald aantal GB’s en betaal je 100 euro bij wanneer je een toestel wilt met 64 of 128 GB.

6. Je beschikt over veel meer shortcuts die je snel toegang geven tot bepaalde instellingen
Met name de modellen van Samsung en LG beschikken over een grote hoeveelheid aan quick settings, die je te zien krijgt wanneer je van boven naar beneden veegt over je scherm. Zo komt de Galaxy S5 bijvoorbeeld met 20 shortcuts, die onder andere bestaan uit een power-saving modus, Bluetooth, WiFi-opties en Samsung’s eigen Smart Stay en Smart Pause. De iPhone komt daarentegen met 10 shortcuts, die je niet kan customizen.

7. Je kunt een Android-toestel geheel naar eigen smaak aanpassen, iets wat met iOS lastig is
Wanneer je je smartphone helemaal eigen wilt maken, dan is Android de way to go. Je kan namelijk veel meer dan alleen je achtergrond foto veranderen. Dankzij apps als Buzz Launcher en Aviate kan je de gehele interface van je telefoon naar jouw hand zetten.

8. Voeg widgets toe aan het hoofdscherm van je Android-toestel
Android geeft je de mogelijkheid om widgets direct naar je home screen te slepen, waarna je ze ook nog eens zelf kan inrichten. De iPhone komt met een zelfde soort functie in iOS 8, maar het is onmogelijk om deze te verplaatsen naar je home screen.

9. Je kan je telefoon als afstandsbediening gebruiken
Toestellen als de HTC One, de LG G3 en de Samsung Galaxy S5 kunnen een infrarood-signaal uitsturen. Zo kun je er bijvoorbeeld je televisie, airco of radio mee bedienen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën