96% van de jongeren heeft smartphone

En het percentage 13 plussers met een tablet is ook indrukwekkend.

Want dat is maar liefst 65%. 8,6 miljoen tablets, heeft Nederland gezamenlijk. Dit blijkt uit de resultaten van het onderzoek ‘GfK Trends in Digitale Media & Entertainment’ die vandaag bekend zijn gemaakt.

Tablets winnen nog steeds terrein ten opzichte van desktop-pc’s. Er zijn nu meer gebruikers van tablets dan van PC’s in ons land. Ook het smartphone-gebruik blijft toenemen: waar vorig jaar 76% van de Nederlanders er één hadden, ligt dat percentage nu op 80%. Opvallend is dat jongeren hun smartphone meer gebruiken om te appen dan te bellen.

1,5% van de Nederlanders zegt eigenaar te zijn van een smartwatch. Opvallend is dat de aanschafintentie flink afneemt: van 17 naar 11%.

74% van de Nederlanders zit op Facebook en 30% op Twitter: die aantallen blijven stabiel. Instagram, Snapchat en Pinterest groeien nog wel, met name onder jongeren.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën