Aantal tweets in Turkije ligt hoger na Twitter-blokkade

Iets wat niet mag wordt des te interessanter, dat bewijst ook deze grafiek.

Gisterennacht blokkeerde de social media-hater en premier van Turkije, Recep Tayyip Erdogan, de toegang tot Twitter in zijn land. Hij is boos over vermeende valse opnames die onder meer door Twitter worden verspreid.

Maar zoals dat gaat met dingen die niet mogen, wordt nu ook Twitter een stuk interessanter voor de Turken. Zij zijn blijkbaar op de hoogte van de eenvoudige blokkadeomzeiling via een andere dns-server en twitteren er lekker op los. Ook de tweets die per sms worden geplaatst zijn in trek.

Een onderzoek wijst uit dat er in Turkije 138% meer wordt getweet dan vóór de blokkade. Vandaag zijn er al meer dan 2,5 miljoen tweets door Turkse twitteraars verstuurd en dat is een record voor Turkije.

Hoelang de blokkade nog zal duren is niet zeker. Vooralsnog werken alle Turkse internetproviders mee aan het verbod.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën