Aantal zonnepanelen in Nederland in één jaar verdubbeld

Steeds meer huizen en bedrijven worden bedekt met zonnepanelen.

Volgens de NOS is de groei in de afgelopen maanden dermate hard gegaan dat het problematisch werd om alles op tijd te leveren. Vooral de vraag naar zwarte zonnepanelen was fors. Eind mei worden de definitieve cijfers over de zonne-panelenverkoop bekend gemaakt, maar nu al is bekend dat het aantal zonnepanelen in Nederland is verdubbeld.

Hoewel er steeds meer scholen zijn die zonnepanelen laten installeren, zit de grootste groei – zo’n 70 procent – bij de reguliere huishoudens. Als reden wordt aangevoerd dat de panelen in steeds meer kleuren en maten verkrijgbaar zijn. Naast zwarte zijn er ook rode exemplaren, en zelfs in de vorm van een dakpan.

In Nederland zouden momenteel 10.000 banen zijn in de zonne-energie-business, verdeeld over zo’n 1.200 bedrijven.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën