Actioncam laat bij val automatisch los met Rollei SafetyPads

Iets dat een hoop leed kan voorkomen.

Leuk hoor, zo’n actioncam op je helm tijdens het beoefenen van een sport, maar bij een val kan zo’n camerastellage boven je knar best nadelige gevolgen hebben. Iets dat ten tijde van het ski-ongeluk van Michael Schumacher ook werd gesuggereerd. Bij een val kunnen actioncams die vastzitten op een helm het effect van de impact immers versterken, of de helm zelfs splijten.

Om dit te voorkomen heeft het Duitse Rollei de SafetyPads geïntroduceerd. Ze werken ongeveer zoals een ski-sluiting: bij normaal gebruik blijft de actioncam stevig vastzitten, zodra er kracht op komt te staan wordt ‘ie losgekoppeld van de helm. Je kunt ze op zowel rechte als gebogen oppervlaktes plakken – de pads zijn voorzien van 3M lijmtechnologie.

Rollei heeft een demovideo gemaakt van de SafetyPads in actie, inclusief bombastische muziek voor added drama-effect. De camerahouder kost 19,99 euro.

[gv data=”Qoy85C-3Q1k”][/gv]

[lg_folder folder=”Rollei/SafetyPads/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën