AdBlock Plus begint met het verkopen van…uh, advertenties?

Zet die adblocker dus maar weer gewoon uit.

Eyeo, het bedrijf achter het populaire AdBlock Plus, saboteert de boel en gaat zelf advertenties verkopen. Advertenties die door Eyeo worden gepubliceerd worden vervolgens standaard doorgelaten en getoond aan AdBlock Plus-gebruikers. Volgens Eyeo gaat het echter alleen om ‘acceptabele’ advertenties. De uitgevers die de artikelen maken/schrijven mogen niks verdienen, maar zelf mogen ze dat blijkbaar wel. Belachelijk!

Het bedrijf zou richtlijnen hebben opgesteld voor de advertenties. Zo mogen de advertenties niet te groot zijn en niet op te nadrukkelijke plekken aanwezig zijn op een website. Een andere voorwaarden is dat de advertenties het surfgedrag van de internetgebruiker niet mogen bijhouden.

Uitgevers zouden zich bij het bedrijf kunnen aanmelden via een geautomatiseerde ‘advertentiemarktplaats’, het zogenaamde Acceptable Ads Platform. Volgens Eyeo hebben inmiddels al zo’n 700 bedrijven zich aangemeld. Vreemde praktijken. Hoogste tijd om de AdBlock-blocker in te gaan zetten.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën