AdTrap: voor €100 zie je nooit meer reclames

Geen prerolls meer op YouTube, geen paginaovernames op grote Nederlandse nieuwssites, en bye bye banners op Apparata. Met dit stukje hardware komt er geen advertentie meer je huis binnen. Dus als we een paar businessmodellen op het internet willen slopen, zullen we massaal een AdTrap moeten aanschaffen.

AdTrap begon vorig jaar als een Kickstarter-project van Chad Russell. Hij vroeg funding om zijn anti-reclame-apparaat te realiseren, want hij zou zo verlangen naar het internet van vroeger. Toen alles reclamevrij was. Hij vergeet alleen te melden dat er toen ook geen fuck te beleven was op datzelfde internet, in vergelijking met nu, waar je de prachtigste content voor niets kunt krijgen in ruil voor wat reclame-uitingen. Maar soit, zijn project sloeg aan, hij heeft inmiddels $213.392 opgehaald en de eerste AdTraps zijn uitgeleverd

Wat doet het?

De AdTrap, een klein wit kastje met groene LED-verlichting, sluit je aan tussen je modem en je router. Hierdoor wordt alle data die van reclameadressen afkomstig is tegengehouden, waardoor je op geen enkel apparaat meer advertenties ziet. Dit gaat dus een stuk verder dan plug-ins –Adblock bijvoorbeeld– die enkel op één computer één browser reclamevrij maakt.

Inmiddels is de uitlevering van de AdTrap op gang gekomen. “We’re not trying to be against all advertisers. We’re trying to make the user have an experience when the Internet first came out and there wasn’t so much interference.” Aldus een van de oprichters. Misschien had iemand ze even kunnen wijzen op de site archive.org?

[lg_folder folder=”0_Divers/AdTrap/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën