Alcatel komt met een ronde smartwatch voor een meier

Bijgewerkt op:

Een beetje smartwatch zit al gauw tegen de 250 á 300 euro. Alcatel meent dat het goedkoper kan en presenteert op de de CES een smartwatch van 100 euro.

De catch: het apparaatje draait niét op Android Wear. Welk besturingssysteem wel wordt gebruikt is nog niet helemaal duidelijk. Desondanks beschikt het horloge, dat heel origineel ‘Watch’ heet, over een hartslagmeter en kan het notificaties van Android-telefoons doorgeven. Ook kan ‘ie fungeren als een sluiterknop voor de camera van je telefoon.

Opmerkelijker is dat het horloge een rond scherm heeft, net als de Moto 360. Hoewel het scherm een dikke rand heeft die niet wordt gebruikt, is dit toch een opmerkelijke prestatie voor een smartwatch die volgens Engadget voor 99 euro in de winkels komt te liggen.

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën