Dit moet je weten over de nieuwe Huawei Mate 9

De nieuwe smartphone van Huawei is officieel.

Na perioden van geruchten heeft de Chinese smartphonefabrikant dan eindelijk het doek getrokken van de nieuwe Mate 9. De smartphone heeft een 5.9-inch AMOLED-scherm met een resolutie van 1920×1080. Het toestel wordt aangedreven door een Kirin 960 chipset en volgens het bedrijf is dit de krachtigste smartphone-processor ter wereld.

In de wandelgangen werd veelvuldig gespeculeerd over de camera van de Mate 9 en de geruchten blijken te kloppen. De phablet heeft achter een Leica-camera met een 12 megapixel RGB-sensor en een 20 megapixel monochrome sensor. Deze laatste sensor zorgt er mede voor dat er meer details in een foto vastgelegd kunnen worden.

Een ander nieuwtje is de krachtige 4000mAh-accu. Deze batterij is gekoppeld aan SuperCharge-technologie. Volgens Huawei duurt het slechts 20 minuten om de accu zo te laden dat de Mate 9 een volledige dag meegaat. De smartphone draait op Android 7.0 en beschikt over 64 GB aan opslag.

Huawei komt ook met een speciale versie van de Mate 9. Hiervoor heeft de Chinese telefoonfabrikant de handen ineen geslagen met Porsche Design. Het toestel heeft een ander uiterlijk en met een schermgrootte van 5.5 inch is het AMOLED-display iets gekrompen. De Porsche Design Mate 9 zal enkel verkrijgbaar zijn in de kleur Graphite Black.

De Huawei Mate 9 is vanaf 21 november verkrijgbaar bij onder andere Media Markt en Bol.com. De telefoon kost 699 euro en komt leverbaar in de kleuren Black, Space Gray, Moonlight Silver, Champagne Gold, Mocha Brown en Ceramic White. De Porsche Design-variant zal leverbaar zijn in China en alle Porsche Design-vestigingen. De Verenigde Staten krijgt deze speciale versie niet.

[lg_folder folder=”Huawei/Mate_9/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën