AMD presenteert eerste 5 GHz processor

AMD presenteert de eerste processor die standaard op 5 GHz draait, dus zonder overclock-capripriolen met exotische koelingsinstallaties.

Er zijn vandaag twee nieuwe processoren aangekondigd: de FX-9370 die standaard op een kloksnelheid van 4,7 GHz draait en de nog iets potentere FX-9590 die het op 5 GHz doet. Beiden 8-core processoren die in de huidige AM3+ sockets passen.

Voor wie de kloksnelheid nog steeds niet volstaat, heeft AMD de multiplier vrij instelbaar gemaakt. Hierdoor lenen de processoren zich uitstekend voor overclocking. AMD maakt daarbij wel direct de kanttekening dat schade als gevolg van dergelijke praktijken niet onder de garantie valt.

Overdreven veel details heeft AMD nog niet bekend gemaakt, maar men laat wel weten dat de nieuwe processoren komende weken in eerste instantie alleen aan PC-bouwers zullen worden geleverd en dus nog niet los verkrijgbaar zijn.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën