Analist: “Echte waarde Bitcoin is misschien wel 0,0”

Bijgewerkt op:

Morgan Stanley-analist James Faucette doet een dappere poging door uit te rekenen wat Bitcoin echt waard is.

De conclusie is opvallend, want Faucette stelt dat een Bitcoin eigenlijk helemaal niets waard is. Dat terwijl de koers op dit moment rond de 13.000 dollar schommelt. Toch is de conclusie van Faucette minder onlogisch dan je in eerste instantie zou verwachten, als je zijn onderbouwing volgt tenminste.

“Bitcoin kan niet gezien worden als een echte valuta, maar ook niet als een alternatief voor goud, want het heeft geen intrinsieke waarde. Het is ook geen betaalsysteem, want het is lastig om op te schalen. Toch geven investeerders het een bepaalde waarde.

“Er zijn vrijwel geen winkels of webshops waar je met Bitcoin kunt betalen. Als niemand de technologie accepteert als betaalmiddel, dan is de waarde eigenlijk 0.”

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën