Android 6.0 vier maanden na release nog amper gebruikt

Februari is begonnen, dus het is weer tijd voor de nieuwe Android-gebruikscijfers. Heeft er al iemand een telefoon met Marshmallow?

Het goede nieuws: het marktaandeel van Android 6.0 Marshmallow is bijna verdubbeld. Het slechte nieuws: dat was ook niet zo moeilijk. In januari had 0,7 procent van alle Android-gebruikers een smartphone met Android 6.0, inmiddels is dat 1,2 procent. Android Lollipop groeide nog altijd sneller: van 32,6 naar 34,1 procent.

Android 4.4 KitKat blijft het populairst, al zal dat niet lang meer duren. Deze versie haalt nu nog 35,5 procent, maar moet elke maand een klein beetje inleveren. Nu binnenkort een aantal grote fabrikanten met nieuwe smartphones komen zal die daling waarschijnlijk alleen maar sneller gaan.

[table id=74 /]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën