Android blijft groeien terwijl Apple weer krimpt: 80% vs 13%

Bijgewerkt op:

Dat Android eenzaam aan de top staat als het aankomt op mobiele besturingssystemen weten we allemaal. Maar in het tweede kwartaal van 2013 weten ze weer een ongekende groei te realiseren.

Het besturingssysteem van Google had in Q2 namelijk 79,3% van de markt in handen. Het vorige kwartaal was dat nog 74.4%. In tegenstelling tot Android, ziet Apple hun aandeel weer dalen: van 18,2% in het vorige kwartaal naar 13,2% in Q2! Dit laat duidelijk zien dat de groei van Android bij Apple vandaan is gehaald.

Naast de 92.5% die iOS en Android samen innemen, zijn er geen spectaculaire veranderingen: Windows Phone groeit weer iets en heeft met 3,7% het merk BlackBerry inmiddels ingehaald, die bleef steken op een schamele 2,9%.

In totaal werden er 236,4 miljoen smartphones verkocht in het tweede kwartaal van 2013. Dat zijn er zo’n 25 miljoen meer dan vorig kwartaal, waar er 210 miljoen toestellen over de toonbank gingen. Samsung is daarin duidelijk marktleider met 72,4 miljoen smartphones. De iPhone doet het op een tweede plek goed met 31,2 miljoen toestellen. (via: IDC.com)

Tags

Tags:

Bram van Otten

Bram van Otten

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram van Otten

Populaire artikelen

Populaire categorieën