Android heeft nu 74,4 procent van de markt in handen

Bijgewerkt op:

Het voortdurende gevecht tussen Android en Apple, zal er ooit een winnaar uit de bus komen? Ach, misschien spreken de verkoopcijfers wel voor zich.

210 miljoen smartphones

In het eerste kwartaal van 2013 werden er 210 miljoen smartphones verkocht, een stijging van maar liefst 42,9 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2012. Het is dan ook niet gek dat onderzoeksbureau Gartner dit als een record bestempeld. De groei komt voornamelijk uit Azië. In China ging de telefoonverkoop bijvoorbeeld met 7,5 procent omhoog, waarmee het land goed is voor 25,7 procent van alle telefoons (smartphones en reguliere je-kan-er-mee-bellen-telefoons).

Android groeit, iOS krimpt

En van die 210 miljoen verkochte smartphones draaien er 156 miljoen op het besturingssysteem van Google. Jup, Android pakt in Q1 2013 even een marktaandeel van 74,4 procent en dat is een stijging van bijna 50 procent in een jaar tijd. Apple staat met iOS op een tweede plek met 18,2 procent, dat een jaar eerder nog 22,5 procent aandeel betrof. De derde plek is voor Blackberry met 3 procent. Windows Phone doet dit kwartaal 2,9 procent en stond een jaar eerder op 1,9 procent.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën