Android Oreo op 0,2 procent apparaten, iOS scoort 38,5%

Google heeft de nieuwste Android-cijfers openbaar gemaakt en die zijn op z’n zachtst gezegd nogal pijnlijk.

Android Oreo draait tot nu toe op slechts 0,2 procent van alle Android-devices. Op zich is het niet zo gek dat het aandeel zo laag is, want alleen Google’s eigen Nexus- en Pixel-toestellen kunnen geüpdate worden. Toch kunnen we niet anders dan concluderen dat er werk aan de winkel is voor Google.

Android Nougat, de versie die vorig jaar uitgebracht werd, groeide met twee procent naar 17,8 procent. Dat betekent dat 82 procent van alle Android-gebruikers werken met een besturingssysteem dat minimaal twee jaar oud is. Ouch…

Laten we het nog iets pijnlijker maken voor Google door meteen de iOS 11-cijfers mee te nemen. Apple bracht de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem twee jaar weken geleden uit en heeft 38,5 procent van zijn gebruikers kunnen verleiden tot een update.

Ironisch genoeg moet juist Android Oreo ervoor zorgen dat het makkelijker wordt om updates sneller uit te rollen. Laten we dus hopen dat de grote fabrikanten niet al te lang nodig hebben om Oreo ook voor de flagships van 2017 beschikbaar te maken.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën