‘Android-smartphones krijgen amper veiligheidsupdates’

Niet iedere Android-smartphone beschikt over recente veiligheidsupdates.

De Nederlandse Consumentenbond heeft een groot onderzoek uitgevoerd met Android-smartphones. Sinds medio 2014 keek de organisatie welke Android-smartphones veiligheidsupdates krijgen. Er werd niet gekeken naar de verkoopaantallen van een smartphone. Elk toestel woog even zwaar mee.

Uit het onderzoek blijkt dat slechts vijf procent van de Android-toestellen beschikt over de laatste veiligheidsupdate. Dit zijn vooral de smartphones van Google (Nexus, Pixel etc). Ook General Mobile en Samsung scoren goed. Er zijn echter voldoende Android-toestellen die het laatste halfjaar helemaal geen veiligheidsupdate hebben gekregen. Volgens de Consumentenbond gaat het om smartphones van de merken Huawei, Wiko, Alcatel en LG.

Het is niet vreemd dat Google als beste uit de bus komt. Android is van Google en dus worden veiligheidsupdates als eerste naar toestellen van het merk gebracht. Ook Android 8 Oreo zal als eerste worden uitgerold op Android-smartphones van het techbedrijf.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën