Android-telefoons terugvinden, het kan straks met Google

Google komt met een antwoord op de handige Zoek mijn iPhone-dienst van Apple. Met een programma getiteld Android Device Manager kun je straks al je apparaten terugvinden op de kaart en – misschien nog wel belangrijker – op afstand wissen.

Dat heeft Google zojuist bekend gemaakt op haar Android-blog. Met de zoekfunctie kun je een verloren telefoon op maximaal volume een ringtone laten afspelen, mocht hij ergens in huis rondslingeren. Wanneer dat niet voldoende is kun je hem ook real-time tracken op Google Maps. Jaja, een heuse spionagemodus.

Mocht ook dat geen soelaas bieden, of is je telefoon in de handen van Hafid gevallen, dan is er de mogelijkheid om al je data ‘snel en veilig te wissen’, aldus Google.

Google zegt dat de dienst later deze maand in de lucht gaat. Het draait op Android 2.2 en hoger, en komt -uiteraard- als app in Google Play te staan.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën