Anonymous sloopt 5.500 Twitter-accounts van IS-strijders

Het waren dus geen loze woorden van hackerscollectief Anonymous.

Na de aanslagen in Parijs verklaarde Anonymous begin deze week de oorlog aan terroristenbolwerk ISIS. “Het is oorlog, dus verwacht massale cyberaanvallen”, aldus de V for Vendetta-maskers. Welnu, ze hebben de daad bij het woord gevoegd en pakken lekker door. Onder de noemer #OpParis hebben ze al meer dan 5.500 Twitter-acounts in handen van Islamitische Staat-lieden neergehaald.

Ook zeggen ze ruim 100 VPN’s waarmee de terroristen online gingen neergehaald te hebben. Klinkt als een kleine slag, maar vergeet niet dat ISIS volop gebruik maakt van sociale media om hun propaganda te verspreiden en te rekruteren. IS raadt strijders inmiddels aan om hun uitingen te verplaatsen naar Telegram.

Updates van Anonymous’ strijd tegen het IS-gespuis zijn HIER te volgen.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën