Ant-Man and; The Wasp reviewoverzicht: Vooral hilarisch - Apparata

Ant-Man and; The Wasp reviewoverzicht: Vooral hilarisch

Ant-Man and The Wasp creëren zeker geen cinema-goud maar leveren een vermakelijke film af.

Marvel’s stoom is wel een beetje op aan het raken als je het aan mij vraagt. Met zoveel superheldenfilms, zowel binnen het Marvel-universum als in games, andere filmreeksen, speelgoed en ga zo maar door, lijkt het subgenre een beetje uitgedoofd te zijn. Dat neemt niet weg dat de kern nog steeds smult van Marvel-films en ook Ant-Man and The Wasp is een solide toevoeging aan de ellenlange line-up van Marvel-geweld.

The New York Times
De NY Times voelt de vermoeidheid rondom hetzelfde Marvel-pracht dat we bij wijze van spreken iedere maand in de bios kunnen aanschouwen. “Zoals bij veel van deze films is het verhaal eigenlijk het minst belangrijk. Er zijn schurken, een paar actiescènes, de gebruikelijke cliffhangers, wat ontsnappingen en achtervolgingen met een snufje familie melodrama.” Die formule gebruikt Marvel namelijk maar al te graag in al hun films.

Maar wat de tweede Ant-Man-film onderscheidt van de meeste Marvel-films is de titulaire superheld. Hij heeft geen superkrachten, maar slechts een bijzonder pak. Paul Rudd’s Ant-Man moet met andere woorden de film dragen met zijn persoonlijkheid, niet met zijn krachten die hem definiëren. “Mr. Rudd zou gemakkelijk zijn mooie glimlach en natuurlijke aantrekkingskracht kunnen gebruiken om zijn personage op te vullen. Maar hij verrijkt zijn personage Scott met een prettige losheid – een stalen blik die plagend schommelt tussen onschuldigheid en stomheid. Dat houdt zijn heldhaftige daden gegrond en menselijk.”

Screen Rant
Buiten Rudd’s hoofdpersoon en Evangeline Lilly’s Hope stelt ScreenRant dat ook de rest van de cast goed presteert maar dat veel bijpersonages veel te weinig tijd krijgen. “De film heeft wat veelvoorkomende MCU-film-problemen – vooral een onderontwikkelde schurk en hordes aan naamloze vijanden die onze helden mogen bevechten zonder dat daar enig emotioneel gewicht aan vast hangt. De film probeert wel wat interessants te doen met het personage Ghost.”

Volgens het medium doet de film erg zijn best om die problemen uit de weg te gaan, maar dat pakt niet altijd goed uit. “[Ghost] moet de spotlight delen met Sonny Birch en de FBI als antagonisten voor Scott, Hope en Hank. Met zo veel verschillende schurken in een film is het moeilijk om je te concentreren op een anderzijds goed uitgewerkte schurk.”

[gv data=”UUkn-enk2RU”][/gv]

Dat neemt niet weg dat de film een goede herinnering is voor fans waarom Marvel in de eerste plaats zo goed werkt: solide kleinschaligere films. “De film balanceert toffe actie, goed getimede humor en oprechte emotionele verhaallijnen heel erg goed. Na de gewichtige en overvolle team-up van Avengers: Infinity War, gaat Ant-Man and The Wasp terug naar de perfecte vorm voor Marvel.”

Forbes
Nu, de bovenstaande reviews zijn veelal relatief positief met de gebruikelijke kritieken voor Marvel-films, maar Forbes doet daar een stevig schepje bovenop: “De film heeft een opgeblazen runtime met voorspelbare, fomurmulaire plotlijnen en zwakke humor; Marvel’s slechtste films proberen heel hard om grappig te zijn, en deze film heeft een hoop missers.”

“Maar de scène met het ‘waarheidsserum’ was oprecht hilarisch en de actiescènes waren veelal superieur aan de gemiddelde superhelden ‘punch-out’; sommige gevechten waren zo visueel strelend als Doctor Strange en Thanos die psychedelische spreuken naar elkaar slingeren.” Maar het plot is volgens Forbes traag. “De antagonisten lijken ongevaarlijk en het voelt alsof de superhelden even pauze nemen totdat ronde 2 tegen Thanos van start gaat.”

Uiteindelijk vat Forbes hun ervaring met Ant-Man and The Wasp precies samen zoals ik ook altijd uit de bioscoop loop na een Marvel-film: “Het is een vermakelijke film, maar middelmatig en dichter bij een gewone origin story dan de experimentele sequel die het had moeten zijn.” Tja, Marvel heeft het niet makkelijk met de die-hard fans, keiharde sceptici en alles daartussenin.

Screen @MarvelEntertainment

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën