Apple aangeklaagd om ‘Error 53’ bug iPhone

Het was te verwachten.

De Amerikaanse techgigant kan weer eens op de koffie bij de rechter. Advocatenkantoor PCVA uit Seattle heeft Apple aangeklaagd in Californië vanwege het ‘Error 53’ issue.

Wat is Error 53 ook alweer?
iPhone-bezitters kampen massaal met overleden toestellen nadat zij een reparatie hebben laten doen door een derde bedrijf. De zogenoemde iPhone-doktoren maken bij een reparatie soms gebruik van andere materialen dan dat Apple doet. Zo zorgt een niet originele Touch ID-sensor voor een fatale foutmelding genaamd Error 53. iOS detecteert een niet-originele sensor waardoor het systeem uit voorzorg de iPhone blokkeert nadat er een update is uitgevoerd. Dit is een veiligheidsmaatregel die Apple zelf heeft ingeprogrammeerd.

PCVA vindt dat Apple de klant onvoldoende heeft geïnformeerd over de aanwezigheid van Error 53. Het advocatenkantoor wil vijf miljoen dollar van Apple zien. Daarnaast eisen ze gratis reparaties voor ‘gedupeerde’ klanten en een software update die Error 53 tot het verleden moet maken.

Apple heeft niet gereageerd op de berichtgeving. Het is afwachten of de aanklacht van PCVA stand zal houden in de rechtbank. Wanneer het advocatenkantoor genoeg gevallen weet te bundelen, kan het techbedrijf het nog wel eens moeilijk gaan krijgen.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën