Apple aangeklaagd om omstreden toetsenbord

Je kon er donder op zeggen dat er een aanklacht zou volgen.

Met de nieuwe generatie MacBooks is Apple ook overgestapt op een nieuw soort toetsenbord. Er blijkt echter van alles mis sinds de release. Zo zijn er onder meer gevallen bekend van rare geluiden bij het intikken van toetsen en knoppen die helemaal niet meer werken.

Apple introduceerde de butterfly design keyboard met de release van de 12-inch Macbook in 2015. Later werd ook de nieuwe MacBook Pro uitgerust met het nieuwe toetsenbord. Veel gebruikers klaagden over het toetsenbord en duizenden mensen hadden zelfs een petitie ondertekend om de Macbooks met butterfly toetsenbord terug te roepen vanwege een ontwerpfout.

Zover is het nooit gekomen, maar nu ligt er wel een aanklacht op tafel. Twee Macbook-bezitters klagen Apple aan. In het ene geval kocht de persoon een nieuwe 15-inch Macbook. Kort na aanschaf werkte het toetsenbord niet naar behoren en in de Apple Store kreeg de eigenaar te horen dat het probleem niet direct te verhelpen was. Wel kreeg de eigenaar aangeboden om de laptop op te sturen naar het Repair Center van Apple, maar dat weigerde de eigenaar, omdat hij zijn laptop niet kon missen. Het tweede geval is een vergelijkbaar verhaal.

Hier gaat het om een 2016 MacBook Pro, met een kapotte spatiebalk en caps lock knop. Apple had het euvel verholpen, maar even later gingen de knoppen weer kapot. Omdat de garantie was verlopen, moest de eigenaar meer dan 700 dollar betalen voor een tweede reparatie.

De aanklacht werd ingediend bij de Northern District Court of California. Het is afwachten of de rechter de gebruikers in gelijk gaat stellen en dus erkent dat Apple inderdaad malafide toetsenborden levert met de huidige MacBook-lijn. (via 9to5Mac)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën