Apple annuleert dit langverwachte product!

Het is zo’n beetje voor het eerst dat Apple een product annuleert nadat het al is aangekondigd.

We noemden dit het hoofdpijndossier, zagen het pessimistisch in, hadden toch weer hoop en zochten naar vervanging. Dat alles (behalve dat laatste) was tevergeefs want voor het eerst in mijn tech-journalistieke carrière annuleert Apple een aangekondigd product.

In september 2017 kondigde Apple hun mysterieuze AirPower aan, een apparaat dat al je Apple-devices tegelijkertijd draadloos kon opladen. Na de aankondiging bleef het daarentegen heel lang stil. Druppeltjes informatie over productieproblemen terzijde moesten liefhebbers vooral gokken. Afgelopen pers-event It’s Showtime moest de marteling dan eindelijk doorbreken. Helaas komt de verlossing (een aantal dagen later) in een andere vorm.

Apple annuleert de Apple AirPower, zo bevestigt het merk tegenover TechnCrunch. De annulering komt natuurlijk met een excuses: “Na veel moeite hebben we geconcludeerd dat de AirPower onze strenge standaarden niet gaat halen en daarom hebben we het project geannuleerd. We bieden onze excuses aan aan onze klanten die uitkeken naar de launch van dit product. We blijven geloven dat draadloos de toekomst is en we zijn toegewijd aan het verbeteren van een draadloze ervaring”

Hoewel Apple geen officiële reden geeft waarom het niet meer doorgaat met de ontwikkeling van de AirPpower, beschrijven insiders in het gelinkte artikel over de productieproblemen wat er allemaal mis ging bij het product.

Dat had alles te maken met de eisen die Apple stelde, dus in die zin is het statement waarheidsgetrouw. Men moest toestellen op alle plekken op de mat neer kunnen leggen, niet slechts op aangewezen plekken. Maar dit zorgde er naar verluidt voor dat de spoelen (die de elektriciteit moeten opwekken) met elkaar begonnen te interfereren.

Het is zo’n beetje voor het eerst dat Apple een onuitgebracht, wel aangekondigd product annuleert. Daaruit kun je een aantal dingen concluderen. Sceptici zullen terecht stellen dat Apple het ding gewoon niet had moeten aankondigen. Blijkbaar hadden ze de technologie nog niet onder de knie maar werd het product wel al aan klanten beloofd (om er vervolgens een jaar niets meer over te zeggen). Tegelijkertijd kunnen fans terecht zeggen dat Apple achter hun producten staat en dat ze geen dingen uitbrengen die voor hun sub-optimaal zijn.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën