Apple bevestigt: zelf repareren Macbooks onmogelijk

Apple heeft bevestigd dat zijn beveiligingschip reparaties buiten de Apple Store een stuk ingewikkelder kan maken.

The Verge stapte naar Apple om navraag te doen over reparaties aan de nieuwe Macbooks, die stuk voor stuk voorzien worden van de T2-beveiligingschip. Er doen namelijk al langer geruchten de ronde dat die chip ervoor zorgt dat het een stuk lastiger is om je Apple-device buiten de Apple Store te laten repareren.

Apple heeft nu bevestigd dat onderdelen als het moederbord en Touch ID niet vervangen mogen worden door derde partijen. Dat heeft niets te maken met de onderdelen die zij gebruiken of de kwaliteit van de reparaties. Apple zet speciale software in om Macbooks weer te kunnen activeren na een dergelijke reparatie. Drie keer raden wie die software krijgen en wie niet…

“De T2 hangt als het zwaard van damocles boven het hoofd van Apple-klanten”, stelt iFixit CEO Kyle Wiens. “Het is goed mogelijk dat Apple meer controle wil over wie reparaties uit kan voeren. Zo kunnen zij marktaandeel van onafhankelijke reparatiediensten overnemen. Maar dat weten we niet zeker.”

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën