Apple blundert met iOS 13 – irritante accu- en Siri-bugs (update)

Er zaten nog een hoop kinderziektes in iOS 13 gebakken.

Zeer kort na de release van iOS 13 komt Apple alweer met de derde iteratie van hun besturingssysteem, iOS 13.1.1. Dat was misschien ook wel hard nodig, want de afgelopen twee versies bleken ramvol met bugs te zitten. iOS 13.1 zou al een hoop hebben moeten verhelpen en de volgende, kleinere update, moet de nog niet opgeloste problemen omtrent Siri en de accu oplossen.

iOS 13 zou twee tergende bugs met zich mee hebben gekregen, te weten een probleem waarbij de accu sneller leeg zou lopen dan zou moeten en een bug waardoor Siri de gebruiker niet goed kon begrijpen. Daarnaast zouden toestellen niet goed gerestored kunnen worden vanuit back-ups en bleken toetsenborden van derden op een of andere manier toegang te hebben tot bepaalde gegevens van de gebruikers.

Nu, volgens 9to5mac zouden al deze problemen verholpen moeten zijn door iOS 13.1.1 en je kunt een punt maken dat Apple er razendsnel bij is, 4 dagen na de initiële release van het besturingssysteem. Sceptici kunnen aan de andere kant ook terecht suggereren dat dergelijke bugs, zeker na een uitgebreide beta-periode, gewoon belachelijk zijn.

Siri die de gebruiker verstaat en begrijpt is immers de hele reden waarom een slimme assistent bestaansrecht heeft. Haal dat weg en je hebt iets waardeloos. Een accu die sneller leegloopt dan zou moeten? De hele speerpunt van de afgelopen keynote was de uitzonderlijke batterijduur.

Kortom, Apple had misschien extra goed naar de dertiende versie van hun OS moeten kijken, maar vooralsnog lijkt alles relatief snel gefixt te zijn. En ja, geen enkele software lanceert zonder wat kinderziektes.

Lees ook: Siri helpt je toffe muziek te luisteren

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën