‘Apple gaat op zoek naar een andere chipmaker’

Bijgewerkt op:

Mogelijk hebben we te maken met de laatste generatie Qualcomm iPhones.

Het rommelt al een tijdje tussen Apple en Qualcomm. Tussen de twee partijen liggen de zaken zo gevoelig, dat Apple een samenwerking niet meer ziet zitten. Dat schrijft de Wall Street Journal in een publicatie. Apple zou overwegen om de overstap te maken naar een andere chipfabrikant. De namen Intel en MediaTek worden hier genoemd.

Qualcomm en Apple werken al jaren samen. De chipfabrikant heeft een dominante positie op de markt en volgens Apple misbruikt Qualcomm deze macht. Concurrenten hebben geen kans van doorbreken en daarom spande Apple eerder dit jaar een rechtszaak tegen Qualcomm aan. Qualcomm liet het er niet bij zitten en klaagde vervolgens Apple aan. Het heeft gezorgd voor een beschadigde relatie tussen de twee partijen. Meer informatie over deze ruzie lees je hier.

De samenwerking staat nu op het spel. Mogelijk hebben de volgende generatie iPhones en iPads een chip van een andere fabrikant. Mocht dit zo zijn, dan weet je nu hoe dit komt.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën