Apple haalt hard uit naar Spotify

Nadat Spotify de concurrent eerder beschuldigde van concurrentievervalsing, komt er nu een snoeiharde reactie.

Gisteren beschuldigde Spotify Apple ervan zijn macht met hun app-store te misbruiken om een Spotify-update tegen te houden, omdat men zo Apple Music zou willen bevoordelen. Reden voor de belangrijkste advocaat van Apple (van de 1240?), Bruce Sewell, om te reageren met een brief van tweeënhalve pagina, meldt Buzzfeed. Je kunt de brief daar in zijn geheel nalezen, mocht je bijzonder geïnteresseerd zijn in juridische oorlogsvoering van tech-bedrijven en/of niets beters te doen hebben.

In de brief benadrukt Sewell dat Spotify ongelofelijk veel voordeel heeft gehad van hun aanwezigheid in de app-store, en dat de 160 miljoen downloads die daaruit voortkomen de verdienste van Apple zijn (lijkt me een kulargument, maar goed). Verder wordt benadrukt dat Apple zijn verdienmodel juist heeft aangepast: was de split vroeger 70 voor de ontwikkelaar en 30 voor Apple, daar pakt de techreus nu nog slechts 15% mee van elke download (beter argument).

In wezen zou het erom gaan dat Spotify gebruikers de mogelijkheid geeft een e-mailadres achter te laten, zodat men deze gebruikers later een betaald abonnement kan aansmeren. Apple vindt dat dit via de app zou moeten gaan, zodat zij een graantje mee kunnen pikken.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën