Apple herintroduceert de iPad 4

Zoals we begin dit jaar al schreven: Apple heeft de iPad 4 teruggeroepen van zijn sabbatical en opnieuw in de etalage gelegd, als het goedkopere alternatief voor de iPad Air.

Naast de iPad Air als hét vlaggenschip onder de Apple-tablets, verkoopt het merk ook nog de iPad mini (met en zonder Retinascherm) en de verouderde iPad 2 als instapper. Laatstgenoemde was er alleen als 16 GB-variant voor 379 euro of met wifi en 3G voor 499 euro. Apple heeft deze tablet vandaag geschrapt en vervangen voor de iPad 4, zo meldt 9to5Mac.

De iPad 4 heeft een dual-core A6X chip, een 5-megapixel camera aan de achterkant en – in tegenstelling tot de iPad 2 – een Lightning connector. De iPad 4 heet in zijn nieuwe gedaante simpelweg ‘iPad met Retina-display’ en wordt alleen als 16 GB-model aangeboden. Hij is inmiddels ook te vinden in de Nederlandse Apple Store.

Foto: iPad 4 vs iPad Air

Lees ook: iPad Air versus elke andere iPad

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën