Apple HomePod haat Bluetooth

Eigenwijs.

Denk goed na mocht je in de markt zijn voor de nieuwe Apple HomePod. Er is nieuwe informatie naar buiten gekomen over de bruikbaarheid van het apparaat in combinatie met Bluetooth. Het was namelijk al bekend dat de HomePod met Bluetooth 5.0 komt. Tot nu toe waren er echter nog vraagtekens in hoeverre gebruikers de technologie konden gebruiken.

Wel, wie hoop had om de HomePod te gebruiken als Bluetooth speaker zal nu teleurgesteld raken. Het apparaat werkt bijvoorbeeld via iTunes Match, Apple Music en de Podcasts, maar muziek via Bluetooth afspelen kan dan weer niet. Voor iPhone-bezitters geen probleem, want ze kunnen AirPlay gebruiken. Dat zit anders bij Android-apparaten, die niet over deze techniek beschikken. Als Androider kun je de Apple HomePod wat dat betreft dus beter links laten liggen.

Apple vereist überhaupt een iOS-apparaat, want je hebt iOS 11 nodig om de HomePod voor het eerst in te stellen. Het is geen verrassing dat Apple deze policy hanteert, maar het ‘Appleïsme’ van het merk is jammer voor techliefhebbers die apparaten van verschillende merken gebruiken. (via The Verge)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën