Apple iPhone 11 Pro Max vs Samsung Galaxy Note 10+

Tja, op papier is het redelijk duidelijk wie hier de winnaar is…

Begin deze week onthulde Apple de nieuwe generatie iPhones, in de vorm van een iPhone 11, iPhone 11 Pro en iPhone 11 Pro Max. Die laatste is de crème de la crème onder de iPhones en dat vereist een waardige tegenstander. Vandaar dat we vandaag de nieuwste en grootste iPhone naast de nieuwste en grootste Galaxy smartphone leggen.

Voor alle smartphone-liefhebbers die graag meer dan €1000 neerleggen voor een high-end smartphone, zijn er meer keuzes dan ooit. De iPhone- en Android-vlaggenschepen hebben daarbij een identieke doelgroep wat betreft prijsklasse.

Maar je hoeft geen Samsung-fan te zijn om te zien hoe ver de Galaxy Note 10+ boven de iPhone 11 Pro Max uitstijgt. Okay, het display van de Note 10+ is groter en heeft meer pixels per inch, maar dat is een kwestie van smaak; zo’n gigantische telefoon kan ook een nadeel zijn en over smaak valt niet te twisten.

Andere features zijn iets objectiever niet te vergelijken: Samsung levert gemakkelijk 4 keer zoveel opslagruimte voor dezelfde prijs. Als je de duurste iPhone 11 Pro Max neemt dan ben je meer dan €1600 kwijt, terwijl je met €1100 euro voor een Galaxy Note 10+ en nog een paar tientjes voor een MicroSD-kaartje van 512GB de helft meer opslagruimte hebt voor honderden euro’s minder. Sowieso, €1100 voor een smartphone met 64GB niet uitbreidbaar geheugen is tegenwoordig behoorlijk karig wat mij betreft.

Ook is het bijna gênant om de hoeveelheid RAM te vergelijken: 6GB voor Apple tegen 12GB voor Samsung. De Galaxy Note 10+ laadt daarbij in theorie veel sneller op, heeft meer megapixel op de Ultra Wide-camera (al heb je met de iPhone veel soepelere controle over die camera’s) en komt hij bovendien met een in-display vingerafdrukscanner en een S-Pen.

In alle eerlijkheid is er niet geweldig veel wat deze vergelijking het voor Apple wat minder pijnlijk kan maken. Volgens het miljardenbedrijf is de Apple A13 Bionic wel de snelste CPU en GPU in de smartphone-industrie, dus het zou uit latere tests goed kunnen blijken dat de iPhone 11 Pro Max wat betreft performance perfectie nastreeft.

Maar op papier is het behoorlijk duidelijk:
[table id=248 /]

Lees ook: Galaxy Note 10+ scherm en camera verslaan Apple en Huawei

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën