Apple iPhone 5c met 8GB is officieel [update]

In een poging de tegenvallende verkoopresultaten van de iPhone 5c uit het slop te trekken lanceert Apple vandaag een goedkopere variant van de 5c.

De Apple iPhone 5c werd bij zijn lancering in september 2013 uitgebracht met twee verschillende opslagvolumes: een met 16 GB voor 599 euro, en een met 32 GB voor 699 euro. Het prijsverschil met de veel snellere iPhone 5s was daarmee niet groot, wat Apple terug heeft gezien in de verkoopcijfers. die waren ronduit dramatisch. De 8 GB-variant – die gisteren al uitlekte via een Duitse provider – moet hier verandering in brengen, en wel dankzij de aantrekkelijkere aanschafprijs van 499 euro.

Qua specs is de 8 GB-versie verder gelijk. De telefoon heeft een 4 inch Retinascherm, ofwel een resolutie van 1136 bij 640 pixels en een pixeldichtheid 326 ppi. De telefoon draait op Apple’s A6-chip en heeft aan de achterkant een 8-megapixel iSight-camera met een ƒ/2.4 diafragma. Aan de voorkant zit een 1,2-megapixel camera. De telefoon is verkrijgbaar in het wit, roze, geel, blauw en groen.

Het is nog niet bekend wanneer de telefoon verkrijgbaar is in Nederland. Hij staat al wel op de site van het Britse O2.

UPDATE: Apple heeft bekendgemaakt dat de iPhone 5c 8GB voorlopig alleen in Frankrijk, Duitsland, Australië, China en het Verenigd Koninkrijk verkrijgbaar zal zijn. Of de smartphone ook naar Nederland komt, is nog even afwachten.

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5C_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën