‘iPhone krijgt in 2019 3D scanner op de achterkant’

Hopelijk loopt het bouwproces ter zijner tijd geen vertraging op.

Apple heeft een druk jaar achter de boeg. Naast de reguliere iPhone 8 en 8 Plus heeft het namelijk ook een daadwerkelijk interessant toestel gebouwd, namelijk de iPhone X. Het jubileumnummer van het bedrijf uit Cupertino is onder andere speciaal door het gloednieuwe Face ID, waardoor je het toestel ontgrendelt met je gezicht.

Voor dit systeem wordt er gebruikgemaakt van enkele complexe sensoren die op de voorkant van het toestel zitten gemonteerd. De verschillende sensoren maken samen een 3D-scan mogelijk. Volgens het doorgaans zeer betrouwbare Bloomberg is Apple momenteel bezig om eenzelfde 3D-scanner op de achterkant te monteren.

De techniek erachter verschilt echter van de huidige die je in de iPhone X terugvindt. De nieuwe technologie maakt naar verluidt gebruikt van speciale lasers. Deze lasers maken een berekening hoe lang het duurt voordat licht van objecten in de ruimte terugkaatsen.

Op deze manier wordt een 3D-model van de omgeving gebouwd, waardoor ondere andere augmented reality een stuk realistischer wordt. Op dit moment werkt AR met iOS 11 echter al prima met ARKit, dus we zijn benieuwd in hoeverre deze speciale sensors de huidige technologie verbeteren.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën