‘Apple kampt met een iPhone 5c-overschot’

De magazijnen puilen uit en de verkoop is dramatisch. Nee, het schijnt niet helemaal goed te gaan met de kleurrijke iPhone 5c.

Na geruchten over het terugschroeven van de productie danwel het compleet annuleren van de telefoon, kopt Digitimes vandaag dat Apple te kampen heeft met een onverkochte 5c-voorraad van 3 miljoen stuks. Hebben ze gehoord van een Taiwanese onderdelenleverancier. Bij providers en distributeurs zouden ruwweg 1 miljoen exemplaren liggen, toeleverancier ODM Pegatron Technology heeft er daarnaast nog 2 miljoen. Apple ging overigens niet in op de speculaties.

De bron van Digitimes noemt twee redenen voor de tegenvallende verkooppresentaties: een te hoge prijs en het 4 inch display, dat voor 2014-maatstaven aan de kleine kant is. Wij voegen daar zelf nog even aan toe: het prijsverschil met de iPhone 5s is ‘maar’ honderd euro, dat drijft veel kopers toch naar het topmodel.

Wegens de strenge contracten die telecomproviders met Apple hebben, is het onwaarschijnlijk dat er een prijsverlaging komt voor de 600 euro kostende telefoon.

[lg_folder folder=”Apple/iPhone_5C_officieel/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën