Apple kan zich maar niet losweken van Samsung

Apple en Samsung hebben al jaren een haat-liefde verhouding. Daar wil Apple liefst vanaf, maar het lukt niet, integendeel, Apple is weer een stukje afhankelijker van Samsung geworden.

Vele rechtszaken tussen Apple en Samsung passeerden reeds de revue. Vorige week werd na zaak nummer zoveel, besloten dat Samsung 120 miljoen dollar schadevergoeding aan Apple moet betalen voor het schenden van twee patenten, terwijl Apple een boete krijgt van 158.000 dollar voor het schenden van een Samsung-patent.

Samsung blijft Apple’s hofleverancier

Ondanks het stoeien in de rechtbank, blijven de twee techgiganten uitstekend zaken doen. Daarbij is Apple volgens marktonderzoeker DisplaySearch dit jaar nog afhankelijker geworden van Samsung voor het fabriceren van de iPad.

Samsung produceert voor Apple zo’n 5,2 miljoen 9,7-inch retina iPad-schermen. Dit komt neer op 62 procent van alle iPad-displays. Apple koopt de schermen ook bij LG Display, maar dat aandeel is teruggelopen van 61 naar 38 procent door beperkte productiecapaciteit bij LG.

Hierbij moet worden opgemerkt dat Apple de verkoop van iPads in het laatste kwartaal met 15,9 procent zag afnemen ten opzichte van een jaar eerder. Dit laat overigens onverlet dat Apple één van Samsung’s grootste klanten is en Samsung één van Apple’s grootste toeleveranciers is. Een prachtig huwelijk.

Productie A8 processor

Apple probeert nog altijd waar mogelijk de afhankelijkheid van Samsung te verkleinen. En toch, ook als het gaat om de productie van Apple’s nieuwe A8 processor, zou Apple mogelijk niet alleen bij het Taiwanese TSMC aankloppen, maar ook weer bij Samsung. (via: cnet)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën