Apple komt met bèta update accuduur Macbook Pro

En nou hopen dat de update niet voor een nieuw probleem zorgt…

Toevallig de nieuwste Macbook Pro gekocht en gemerkt dat de accuduur opvallend kort was? Dan ben je dus niet de enige!

Het probleem kwam aan het licht toen de Amerikaanse consumentenorganisatie, Consumer Reports, de nieuwe Macbook testte. Omdat de resultaten van de accuduur zeer variërend waren, van 3,75 uur tot 19,5 uur, besloot Consumer Reports de laptop niet aan te bevelen.

De variërende accuduur resultaten kwamen door een bug die in Safari zat genesteld.

Consumer Reports schakelt via een verborgen instelling namelijk de cachingsfunctie uit bij zijn browsertest. Met deze instelling kan de organisatie namelijk vaak een pagina laden zonder dat deze uit het cache wordt gehaald. Dat bootst echte gebruikersomstandigheden na. Juist deze verborgen instelling (misschien was ie daarom wel verborgen) activeerde deze bug.

Natuurlijk heeft de Amerikaanse consumentenbond de test ook gedaan zonder deze instelling en toen was het resultaat van de accu consistent en naar verwachting.

Maar een aantal consumneten hebben ook hun beklag gedaan op de fora van Consumer Reports. Het is alleen onwaarschijnlijk dat zij deze verborgen instelling hebben geactiveerd, dus het is nog maar even afwachten of de bèta-update de problemen van consumenten ook zal oplossen.

De update die de bug in Safari verhelpt, kun je nu downloaden als update 10.12.3 bèta 3. Je kunt deze update nu alleen nog downloaden door je in te schrijven voor het het bètaprogramma van Apple.

Geen fan van bèta update? Als de update voldoende getest is, zal hij verspreid worden onder alle gebruikers van de nieuwste Macbook Pro.

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën