‘Apple komt met goedkopere MacBook Air op de markt’

Een nieuwe strategie?

De MacBooks van Apple zijn fijne werkmachines, maar komen wel met een stevig prijskaartje. Er zijn genoeg mensen die mede vanwege de prijs met een flinke boog om de computers van Apple lopen en bijvoorbeeld kiezen voor een Windows-machine.

Het techbedrijf uit Cupertino is zich bewust van een feit dat deze doelgroep kan worden aangesproken door goedkopere producen aan te bieden. Ik kan me niet voorstellen dat onder het bewind van Steve Jobs een dergelijke beslissing zou worden genomen, maar met Tim Cook is alles mogelijk. KGI analist Ming-Chi Kuo zegt dat Apple in de lente met een goedkopere MacBook Air gaat komen.

Deze computer zal worden gebaseerd op het huidige model. De voordeligste Air is momenteel 1.097 euro in Nederland. Welke specificaties de laptop gaat krijgen en met welk prijskaartje is afwachten. Alsnog bestaat er een kans dat men de Air te duur gaat vinden voor wat je krijgt. De laptop heeft bijvoorbeeld een ‘ouderwets’ 1.440 x 900 display, terwijl veel concurreren al een Full HD scherm aanbieden in de prijscategorie van 800+ euro. (via 9to5mac)

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën