Apple kondigt nieuwe generatie iPad Pro aan

Een groter scherm en nog grotere prestaties.

Apple heeft zojuist op het WWDC-evenement een nieuwe versie van de iPad Pro aangekondigd. De nieuwe generatie bestaat uit de bekende 12,9 inch-versie en een nieuwe 10,5 inch-versie met Retina-scherm, 0,8 inch groter dan de vorige generatie iPad Pro. Doordat de randen 40% kleiner zijn dan in het 9,7 inch-model, blijft het apparaat zo compact mogelijk en weegt het slechts 1 pond.

Daarnaast is het scherm verbeterd, waardoor je in allerlei weersomstandigheden een prima zicht moet hebben. Ook is er voor het eerst ondersteuning om HDR video’s te bekijken.

Nieuw is ProMotion. Deze term gebruikt Apple om de verversingssnelheid aan te tonen op de nieuwe iPad Pro. In plaats van de gebruikelijk 60Hz, beschikt de nieuwe generatie iPad Pro over een dynamische verversingssnelheid van maximaal 120Hz, die zich aanpast op het type content dat je bekijkt om op deze manier de accu te besparen. Ook verbetert de gebruikservaring van de Apple Pencil dankzij Promotion, waardoor er nu slechts een latency plaatsvindt van 20ms.

Dat is te merken bij de split-view, waarbij je 2 apps tegelijk kunt gebruiken. In dat geval kun je ook nog eens gebruik maken van de nieuwe drag- en drop functionaliteit. Als je Safari en Mail tegelijk open hebt, kun je de url slepen naar je mailtje. (met dank aan iOS 11)

De iPad Pro maakt gebruik van een Performance A10X Fusion Six-core CPU en een Twelve-core GPU. De processor is 30% sneller dan de oude A9X-versie en de GPU is 40% beter dan de voorgaande versie. Ondanks al deze kracht is er nog steeds een flinke verwachte batterijduur aanwezig van ongeveer 10 uur gebruik.

Qua camerafeatures maakt de nieuwe generatie iPad Pro gebruik van dezelfde camera’s als de iPhone 7. Aan de achterkant zit er een 12 megapixel-camera met optische beeldstabilisatie, terwijl er aan de voorkant een 7 megapixel camera zit.

De nieuwe iPad Pro-modellen maken gebruik van USB 3.0-ondersteuning en snellaadtechniek. Ook zijn er nieuwe smart covers aanwezig. Zowel de 10,5 inch-versie als de 12,9 inch-versie van de nieuwe iPad Pro-modellen beschikken minimaal over 64GB aan intern opslaggeheugen.

De 10,5 inch-versie heeft een instapprijs van 649 dollar, terwijl je voor de 128GB en 256GB-versie 749 en 949 dollar kwijt bent. Voor het 12,9 inch-model ben je minimaal 799 dollar kwijt, en de 128GB en 256GB-versies kosten 899 en 1099 dollar.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën