Apple Maps een stuk populairder op iOS dan Google Maps

Bijgewerkt op:

Wist de app dan na alle grappen en grollen toch groot te worden?

De kaartendienst wordt drie keer zoveel gebruikt tegenover directe concurrent Google Maps. Dit zegt Apple tegenover AP. Dat is opvallend, aangezien Apple Maps een stroeve start maakte, waarbij heel het internet de dienst op de hak nam. Zo werden mensen verkeerd de weg op gestuurd en dat zorgde voor een beschadigde reputatie.

In de afgelopen drie jaar heeft de techgigant hard gesleuteld aan de kaartendienst. En blijkbaar werpt het zijn vruchten af. Hoewel Google Maps wereldwijd nog steeds de nummer één in mobiele kaarten-app is. Dit komt mede doordat de zoekgigant zijn app op meerdere mobiele besturingssystemen beschikbaar heeft gesteld, terwijl Apple Maps alleen te gebruiken is op iOS. Apple beweert tegenover AP dat de applicatie elke week vijf miljard verzoeken moet verwerken. Of de app ooit naar Android zal komen is niet bekend.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën