Apple schrapt Windows 7 ondersteuning bij nieuwe Macbooks

Bijgewerkt op:

Bootcamp, een programma waarmee je Windows kunt draaien op een Macbook, ondersteunt Windows 7 niet meer bij de nieuwe Macbooks van Apple.

Zowel de nieuwe Macbook Air als de nieuwe Macbook Pro zullen dus naar Windows 8 uit moeten wijken als ze Windows willen draaien op hun Macbook. Op hun website maakte Apple dit bekend, en legt meteen uit hoe je Windows installeert op de nieuwe Macbooks. Dit geldt dus alleen voor de modellen die dit jaar geïntroduceerd zijn: de 11- en 13-inch nieuwe Macbook Air en de 13-inch Macbook Pro.

Alternatief
Hiermee zet Apple de trend voort die ze in 2010 startte bij de lancering van de tweede Macbook Air, toen Windows XP en Vista niet meer ondersteund werden door Bootcamp. Mocht je afhankelijk zijn van Windows-software, dan is het slim om een alternatief te installeren als Parallels Desktop 10 of VMWare Fusion 7, zo schrijft Apple Insiders.

Geen zin om over te stappen op Windows 8? Dan kun je altijd wachten op Windows 10. Microsoft maakte onlangs immers bekend dat eigenaren van Windows 7 en 8 gratis over kunnen stappen naar dit nieuwe besturingssysteem, dat wel gewoon ondersteund zal worden door Bootcamp.

Tags

Tags:

boyd

boyd

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door boyd

Populaire artikelen

Populaire categorieën