Apple-topman: ‘Betaaldienst van Samsung is onveilig’

Apple heeft weer eens uitgehaald naar Samsung. Apple-topman Eddy Cue vindt Samsung Pay, de betaaldienst van Samsung, namelijk onveilig.

Cue deed de uitspraak tijdens de lancering van Apple Pay in het basketbalstadion Oracle Arena. Cue is verantwoordelijk voor de onlinediensten van Apple, zoals iTunes en iCloud, maar nu ook Apple Pay. Toen Cue een vraag kreeg over de betaaldienst van Samsung, reageerde hij als volgt. “Veiligheid is ontzettend belangrijk, net als privacy. Daarom moet je zeker weten dat er tokens worden gebruikt.”

Cue verwijst hiermee naar het feit dat Samsung nog geen beloftes heeft gedaan over de veiligheid van hun betalingssysteem of het gebruik van tokens. Apple Pay gebruikt wel standaard tokens en maakt voor iedere betaling een apart nummer aan, zodat winkeliers geen informatie over de gebruiker kunnen onderscheppen. Het is nog niet duidelijk of het systeem van Samsung op eenzelfde manier beveiligd is.

Tags

Tags:

Franke Koornneef

Franke Koornneef

Boyd heeft 13 jaar ervaring als schrijver. Hij is sinds 2013 werkzaam bij Apparata, waar hij artikelen schrijft over software, gadgets, gaming, technologie en auto's. Boyd blijft op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen over deze onderwerpen en deelt zijn kennis en expertise graag met de lezer. In zijn vrije tijd is hij een actieve sporter die houdt van tennissen en padel spelen.

Alle artikelen door Franke Koornneef
Populaire artikelen
Populaire categorieën