Apple uitgeroepen tot meest waardevolle merk ter wereld

Het is stuivertje wisselen in de top van de meest waardevolle merken ter wereld, maar dit jaar is het Apple dat met de eer mag strijken.

Marktonderzoeker Millward Brown stelt elk jaar een lijst samen, waarbij hij analyseert welke merknaam in zijn ogen de meeste waarde heeft. Apple voerde die lijst tussen 2011 en 2013 al aan, maar moest de eerste plaats vorig jaar afstaan aan Google. De zoekgigant was op zijn beurt tussen 2007 en 2010 al het meest waardevolle merk ter wereld. Echt spannend is de strijd om de eerste plek dus niet, maar daar zullen Apple en Google niet rouwig om zijn.

Apple vs Google
Apple heeft het heroveren van de koppositie vooral te danken aan het succes van de iPhone 6 en de introductie van de Apple Watch. De merkwaarde steeg hierdoor volgens Brown van 147,9 miljard dollar naar 226,6 miljard dollar. Google is dit jaar tweede, maar volgt met een merkwaarde van 174 miljard dollar wel op flinke achterstand.

Opvallend genoeg zijn ook de derde en de vierde stek voor een bedrijf uit de techindustrie: respectievelijk Microsoft en IBM.

Automotive
Toyota is volgens Millward Brown nog steeds het meest waardevolle automerk ter wereld. De waarde van het Japanse merk wordt op 28,9 miljard dollar geschat, omgerekend 26,7 miljard euro. BMW volgt met een waarde van 26,4 miljard dollar, daarna komt Mercedes-Benz met 21,8 miljard dollar. De overige automerken zijn Honda (13,3 miljard), Ford (13,1) en Nissan (11,4), Audi (10,1), Volkswagen (9,3), Land Rover (5,0) en Lexus (4,3).

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën