“Apple gedoemd zonder Steve Jobs”

Toen het er steeds meer op ging lijken dat Steve Jobs nooit de leeftijd van 57 jaar zou halen werd er steeds harder geroepen dat Apple, net als Jobs, ten dode was opgeschreven. Nu Jobs bijna 2 jaar dood is stookt Larry Ellison, oprichter en CEO van Oracle, het vuurtje nog even op.

In een interview met de Amerikaanse nieuwszender CBS liet Ellison zich het volgende ontvallen:

“We saw, we conducted an experiment […] I mean, it’s been done. We saw Apple with Steve Jobs, we saw Apple without Steve Jobs, we saw Apple with Steve Jobs, and now we’re gonna see Apple without Steve Jobs,”

Volgens de CEO van Oracle gaat Apple het nog heel lastig krijgen zonder hun charismatische leider. Als we kijken naar de beurskoers van Apple en het feit dat de raad van bestuur klaagt over een gebrek aan innovatie zou je kunnen denken dat Larry Ellison gelijk heeft.

Aan de andere kant moet je niet vergeten dat Jobs zijn einde zag naderen en ongetwijfeld de nodige voorzorgsmaatregelen genomen heeft om het bedrijf voor te bereiden op zijn permanente vertrek. Zo schijnt Jobs nog steeds invloed te hebben gehad op iPhone’s en andere producten die nog op de markt moeten verschijnen.

Door de toegenomen concurrentie van Samsung en Google heeft Apple het wellicht niet heel gemakkelijk, maar of ze echt zo erg zullen afglijden als in de periode eind jaren ’80 begin jaren ’90 lijkt mij sterk. (via: cbsnews.com)

Tags

Tags:

Bram

Bram

Bram werkt al 11 jaar als tekstschrijver bij Apparata. Hij specialiseert zich in het schrijven over gadgets, gaming, technologie en beleggen. Zijn kennis en ervaring zorgen voor diepgaande en boeiende artikelen. Bram heeft een passie voor reizen en geniet er ook van om lekker uit eten te gaan in zijn vrije tijd.

Alle artikelen door Bram
Populaire artikelen
Populaire categorieën